fredag den 25. november 2016

'Tit er jeg glad' af Jens Christian Grøndahl

I Jens Christian Grøndahls nyeste roman giver han ordet til den 70-årige Ellinor, der lige er blevet enke. Ellinors beretning former sig som et brev til veninden Anna, der har været død i fyrre år. Ellinor føler på mange måder, at hun kom til at leve Annas liv. På en skiferie omkom Anna i en lavine, mens Ellinors mand Henning forsvandt sporløst. Det viste sig siden, at de to havde haft en affære. Senere giftede Ellinor sig med Annas enkemand Georg og blev stedmor for tvillingedrengene Morten og Stefan. Henning og Annas forhold blev holdt hemmeligt for alle.
Nu ser Ellinor tilbage på sit liv og kommenterer også på sin forbindelse til de to stedsønner og deres familier. Et forhold der ikke er uden problemer. Den yngre generations selvoptagethed og jagt på statussymboler, samt de forkælede børnebørn får et hip med på vejen.
Ellinor bærer på endnu en stor hemmelighed, som hun gennem sit brev betror Anna: Hun er resultatet af et kærlighedsforhold mellem en ung pige og en tysk soldat. Den viden har altid tynget og påvirket hendes liv og selvopfattelse..
Velskrevet livsklog lille roman om at acceptere sig selv og slutte fred med sit liv, sine tanker, sin sorg og sit savn..

'Tit er jeg glad' af Jens Christian Grøndahl. Gyldendal 2016, 144 sider.

Ingen kommentarer: