lørdag den 16. juni 2012

'Tirsdagsbrevene' af Hélène Grémillon

Camille mister sin mor og mellem kondolencebrevene modtager hun et andet og anderledes brev. Et brev der fortæller historien om pigen Annie og hendes skæbne før 2. Verdenskrig. Annie kommer fra et fattigt hjem, hun vil gerne male og den velhavende unge kvinde Madame M, der er flyttet til landsbyen, tilbyder at hjælpe hende. Madame M bærer på en stor sorg: Efter 5-6 års ægteskab er hun endnu ikke blevet gravid. Annie beslutter sig i et svagt øjeblik for at hjælpe hende; en skæbnesvanger beslutning, der får store konsekvenser for mange mennesker. Fortællingen kommer også omkring venskabet med drengen Louis, der fortæller historien. Rammen er alle de voldsomme begivenheder i Frankrig i starten af 2. Verdenskrig.
Hver tirsdag modtager Camille nu et afsnit af historien, og hun bliver mere og mere mystificeret. Har Annies historie noget med hende selv at gøre? Og hvem er afsenderen Louis?
Det er en historie om fatale valg, om kærlighed og begær og om at blive fanget af sine egne gerninger. Spændende og underholdende læsning, der lige til det sidste kommer med nye afsløringer.

'Tirsdagsbrevene' af Hélène Grémillon. People's Press 2012, 256 sider.

Ingen kommentarer: